Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Február 25.-e a kommunizmus ál
  2009-02-24 20:28:36, kedd
 
 

Február 25.-e a kommunizmus áldozatainak szomorú, kegyeletes, ugyanakkor figyelmeztető emléknapja. 1947. februárjában - koncepciós vádak alapján - ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Majd többévi előzetes fogva tartás után a Szovjetunióba hurcolták, és 1952-ben 25 évi szabadságvesztésre ítélték.
A ,,Gulag" néven ismert kényszermunka-táborok keserveit megjárva, 1955-ben térhetett haza, de csak félév múlva szabadult. Bár ezután még képviselőként politikai szerepet is volt alkalma vállalni, az igazságtalan meghurcoltatás és fogság megpróbáltatásai következtében 1959-ben 51 évesen meghalt. Sorsa egyfajta típus-példája lett azoknak, akiket ma már a kommunizmus áldozataiként tarthatunk számon.

Kovács Béla példája és a doni katasztrófa úgy kapcsolódik össze, hogy a második világháború, benne a doni vesztes csata során fogságba került magyar hadifoglyok is százezres nagyságrendben kerültek a Gulag embertelen kényszermunka-táboraiba, s közülük sokan ott lelték halálukat. A ,,malenkij-robot" címen elhurcolt magyar civileknek pedig csak mintegy tíz százaléka maradt életben, s térhetett vissza otthonába. Ezek között jelentős számú nő, sőt fiatal nő is volt.

Az elmúlt évszázad ötvenes éveiben itthon Magyarországon is ezrek kerültek koncepciós vádak és perek alapján börtönbe, bitófára vagy kényszermunka-táborokba.
Az úgynevezett kitelepítetteket pedig minden indoklás és ítélet nélkül hurcolták el, s tartották, dolgoztatták embertelen körülmények között évekig a hortobágyi, és más e célra létesített telepeken. Ezeken a helyeken a gyermekek is együtt szenvedtek szüleikkel.
A letartóztatások, elhurcolások, kihallgatások módja (általában éjjel vagy hajnalban, az ágyból riasztották fel a soron következőket), a verések, a testi és lelki megaláztatások az emberi méltóságot sárba tiporták, s minden erkölcsi megfontolást nélkülöztek. A kínzások, az éhezés, fázás, a betegségek, továbbá a nehéz munka következtében sokan még fogságuk idején meghaltak, mások testileg-lelkileg megrokkantak, s akik még ma is életben vannak, azok többsége is élete végéig viseli e megpróbáltatások nyomait.
Ezután következtek még az 1956-os forradalom kivégzettei, bebörtönzöttei és a külföldre menekültek serege.

Az áldozatok között sokan voltak, akiket kifejezetten a hitükért üldöztek, s még többen, akik a nehézségeket Istenbe vetett hittel és bizodalommal voltak képesek elhordozni és túlélni. Ők voltak azok, akik rabtársaikat is erősítették, s táplálták bennük a reményt.

Az üldözések értelmi szerzői és kegyetlen végrehajtói kísértetiesen megvalósították a Pál apostol által idézett prófétai igéket:

,,Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tesz, egyetlenegy sincs. Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; szájuk átokkal és keserűséggel van tele. Lábuk gyors a vérontásra, romlás és nyomorúság jár a nyomukban, és a békesség útját nem ismerik; Isten félelmével nem törődnek."
(Róma 3,12-18).

Emlékezzünk hát kegyelettel az elhunyt áldozatokra!

Áldjuk azoknak emlékét, akik Istenhez és nemzetünkhöz való hűségükkel és kitartásukkal példáink lettek a szenvedésben! Adjunk hálát azért, hogy mi ismerhetjük a békesség útját, törődhetünk az Isten félelmével, járhatunk az Úr Jézus Krisztus követésében, - s kérjük, hogy ez valóban így is legyen!

Tanulságul fogadjuk szívünkbe Urunk Jézus Krisztus Jézus három boldogság-ígéretét:

,,Boldogok a szelídek,
mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik békét teremtenek,
mert ők Isten fiainak neveztetnek.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek,
mert övék a mennyek országa."

Áldozzunk néhány másodpercnyi imádságos csendet az elhunyt áldozatok emlékének!

Emlékezz - Február 25.

http://www.youtube.com/watch?v=haoXhaoFU1k&eurl=http://duft.extra.hu/?m=20090 2&feature=player_embedded

Mennyei Atyánk!
Hálát adunk az emlékezés lehetőségéért. Kérünk, áldd meg az elhunyt üldözöttek emlékezetét, s támogasd, erősítsd azokat, akik még életben vannak közülük. Könyörülj azokon, akik ma is háborúságot szenvednek az igazságért. Kérünk tisztítsd meg nemzetünket a bűnösöktől, akik még mindig uralkodni akarnak felettünk.
Köszönjük, hogy hihetünk Benned, mert egyszülött Fiad által megváltottál minket. Hálát adunk, hogy a te igazságodban élhetünk és munkálkodhatunk. Add, hogy Urunk Jézus Krisztus követésében járva, szelíden, de határozottan a békesség, és a megtisztulás munkálói lehessünk.

Ámen

http://duft.extra.hu/?m=200902
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megpróbáltatások, kitelepítetteket, megpróbáltatásai, letartóztatások, munkálkodhatunk, megvalósították, magyarországon, megaláztatások, bebörtönzöttei, meghurcoltatás, nagyságrendben, kényszermunka, kitartásukkal, következtében, kísértetiesen, lehetőségéért, képviselőként, áldozataiként, szovjetunióba, kihallgatások, figyelmeztető, másodpercnyi, határozottan, tartóztatták, megfontolást, nemzetünkhöz, valamennyien, megromlottak, keserűséggel, dolgoztatták, februárjában, megtisztulás, elhurcolások, igazságtalan, áldozatainak, következőket, kommunizmus áldozatainak, napon tartóztatták, igazságtalan meghurcoltatás, kommunizmus áldozataiként, doni katasztrófa, második világháború, doni vesztes, elmúlt évszázad, úgynevezett kitelepítetteket, ágyból riasztották, soron következőket, emberi méltóságot, nehéz munka, 1956-os forradalom, külföldre menekültek, áldozatok között, Kovács Bélát, Független Kisgazdapárt, Kovács Béla, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztus Jézus, Mennyei Atyánk, Urunk Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alvó cica  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Krisztinától  A fenyő nem szép fa, (...)  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Becsüld meg azt amid van,...  Vannak arcok  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  A könnyek összegyűjtése  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A fenyő nem szép fa, (...)  Az embernek a társa: hiányzik.  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  A Föld napja  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Miért nem menti meg Jézus...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ünnepelj csak  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Maradék idő  Beney Zsuzsa - Álom  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Alvó cica  Ma  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 23  A föld szépségéért  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Viharban csak az a fa marad ál...  A Gömb  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
kommunizmus áldozatainak, napon tartóztatták, igazságtalan meghurcoltatás, kommunizmus áldozataiként, doni katasztrófa, második világháború, doni vesztes, elmúlt évszázad, úgynevezett kitelepítetteket, ágyból riasztották, soron következőket, emberi méltóságot, nehéz munka, 1956-os forradalom, külföldre menekültek, áldozatok között, hitükért üldöztek, nehézségeket Istenbe, üldözések értelmi, békesség útját, elhunyt áldozatokra, igazságért üldöznek, mennyek országa, elhunyt áldozatok, emlékezés lehetőségéért, elhunyt üldözöttek, megpróbáltatások, kitelepítetteket, megpróbáltatásai, letartóztatások, munkálkodhatunk, megvalósították, magyarországon, megaláztatások, bebörtönzöttei, meghurcoltatás, nagyságrendben, kényszermunka, kitartásukkal, következtében, kísértetiesen, lehetőségéért, képviselőként, áldozataiként, szovjetunióba, kihallgatások, figyelmeztető, másodpercnyi, határozottan, tartóztatták, megfontolást, nemzetünkhöz, valamennyien, megromlottak, keserűséggel, dolgoztatták, februárjában, megtisztulás, elhurcolások, igazságtalan, áldozatainak, következőket, nehézségeket, megrokkantak, rabtársaikat, kifejezetten, igazságodban, szenvedésben, bizodalommal, megváltottál, kisgazdapárt, törődhetünk, neveztetnek, kommunizmus, áldozatokra, kegyelettel, emlékezzünk, körülmények, követésében, katasztrófa, kapcsolódik, úgynevezett, emlékezetét, világháború, nélkülöztek, háborúságot, erősítették, végrehajtói, nemzetünket, elhajlottak, ismerhetjük, egyetlenegy, hadifoglyok, riasztották, kivégzettei, következtek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.